Tunnisteet

tiistai 5. helmikuuta 2013

Vielä Uudesta Vuodesta

Aika menee taas lentäen! Voi ei! 

Vuosi vaihtui paukkuen, mikä koirien korviin ei ollut niin mukavaa. Voi, kun ihmiset pitäisivät kiinni niistä paukutteluajoista. Vantaalla ainakin paukkui ihan koko viikonlopun jo ennen varsinaista Uutta Vuotta ja etenkin aattona jo paljon ennen klo 18. Samoin Uutena Vuotena klo 00 jälkeen paukkui kovasti vielä klo 02 yöllä ja seuraavana päivänäkin siellä täällä ihmiset paukuttelivat viimeisiä paukkujaan.

No missä välissä ne koirat sitten pitäisi viedä ulos? Vein meidän korat joskus 14.00, jolloin olivat vielä aika normaaleja. Uudestaan vein ne klo 17.00 jälkeen, mutta silloin paukkui jo niin paljon, että Roxy ei halunnut tehdä ulkona mitään, Nera teki normisti. 

Koko illan olin niiden kanssa sitten kotona ja ne nukkuivat rauhassa sohvalla, paukut tuskit kuuluivat edes sisälle ja mä katsoin leffaa. 

Kahdeltatoista menin itse takapihalle katsomaan paukkuja ja Nera halusi tulla mukaan. Roxy sen sijaan meni portaiden alle.

Kun tulin sisälle, urhea terrieri kiipesi syliin sohvalle...en edes yrittänyt pakottaa sitä ulos. Odotin ja odotin ja odotin, että paukuttaminen olisi hiljentynyt...turha toivo...

Uni valtasi mielen, joten joskus 02.30 oli pakko mennä pissittämään koiria. Tässä vaiheessa Roxy oli ollut siis jo yli 12 h pissimättä. Ulkona paukkui koko ajan ja joka paukulla se pälyili ympäristöään. Käveltiin noin puoli tuntia eikä se halunnut kuin kotiin.

Mentiin sitten nukkumaan ja heräsin siihen, kun se pissaa makkarin matolle. Ei muuta kuin matto pesuun. Voi parkaa, minkäs se sille mahtoi...yritä itse pidättää esim. 20 tuntia.

Seuraavana päivänä oli sitten normaali ja teki ulos normaalisti. 

Miksi, voi miksi niistä paukutteluajoista ei voida pitää kiinni???!!! Ei voi ymmärtää! Hirveen näköinen ympäristö Uuden Vuoden jälkeen, tuskin kukaan mitään raketin roskiakaan koskaan siivoaa. Aivan turhaa moinen rahantuhlaus... :(

Facebookista ja netistä ylipäätänsä sai lukea monen koiran karanneen Uutena Vuotena. Toki oma lukunsa ne, jotka tieten tahtoen "vievät koiran katsomaan ilotuliksia" mutta paljon on niitäkin, joilla koira normilenkillä ja paukutteluajan ulkopuolelta räjähtääkin odottamatta. Facebook täyttyi etsintäkirjoituksista ja kyllä pisti suututtamaan, kun joku keksi laittaa "humoristisen" kadonnut kärpänen ilmoituksen. Eikö ihmiset ymmärrä, että huoli kadonneesta karvaturrista on oikeasti kova eikä leikin asia? Facebook on myös loistava väline levittämään tietoa paikallisesti  nopeastikin. No, sen jakaneet eivät tainneet olla koiraihmisiä vaan niitä, jotka paukuttelevat ilotulitteitakin välittämättä tippaakaan muista ihmisistä. 

Klo jotain 23.00 Uutena Vuotena ja sisällä rauhallinen meno

Nera unenpöpperössä, kun klo tuli 12 yöllä ja lähdin ulos katsomaan raketteja
Ugh olen haukkunut...ehkä ensi Uutena Vuotena lähden suosiolla mökille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti