Tunnisteet

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Nerakin aksailee :)

Alkoivathan ne Roxyn juoksut sitten lopulta (huoh), joten Nera meni paikkailemaan Roxya Sepon agilitytunnille. Sporttikselle tosin sais mennä myös juoksuisen nartun kanssa pöksyt jalassa...mutta Roxy ei ole pöksyt jalassa kovin yhteistyöhaluinen...istua kyyhöttää vaan jossain, ei edes pallo kelepaa...joten onneksi Tommylla on näin hienosti asiat, että löytyy varakoira ja varaohjaajakin tarvittaessa ;)

Neran kanssa alle 10 kertaa ollaan käyty jotain pientä treenaamassa ja toki tuuraustreenit piti ottaa koiran ehdoilla. Ei videolle tosin saatu puomia eikä A-estettä, jotka on Neran lempparit.

Mussa kyllä on varmaan jotain vikaa, kun kummatkin koirat ovat itse keksineet, että kontaktilla pitää nimenomaan ISTUA, vaikka en ole sitä erikseen niin pyytänyt ;) Noooh, Roxylla ainakin, kun on vauhti kasvanut niin istuminen on muuttunut nopeammaksi seisomiseksi pääosin :) Saa nähdä miten käy Neralla. Tässä vaiheessa mulle on aivan sama miten se siinä on, kunhan kaks tassua on maassa ja kaks kontaktilla :) Ja ettei rupee himmailemaan tai hiipimään ennen kontaktia, vaan sinne tullaan reippahasti!

Tarkoitus tässä kesän mittaan vähän treenailla lisää ja katsotaan sitten, josko saataisiin omaa treeniryhmääkin syksylle. Nera sopivasti hitaampi, niin sopii just hyvin mulle agikoiraksi :)

Aloitettiin muutama viikko sitten myös Vantaan pelastuskoirissa raunioryhmässä. Roxy on kuin syntynyt raunioille. Ihan mieletön meno. Ottaa taitavasti ilmajälken ja suunnistaa suorinta tietä. Merkkas maalimiehen haukullakin ;) Nera  tsemppaa ja tykkää touhuta, mutta vähän eri intensiteetillä kuin Roxy.

Jos pitäis kuvata ja verrata niiden vireyseroa, niin Nera on jamaicalainen ja Roxy joku pohjois-korealainen vissiin ;D 

Mutta siis jaksaa sekin etsiä, keskittyy ja irtoaa. Kaikki maalimiehet ovat kumpikin löytäneet. Kiva harrastaa niiden kanssa! <3 Rauniotreeneistä (ja tottiksesta) kirjoitan lisää toinen kerta.

Mutta tässä siis pieni video Neran aksailusta. Iloisesti jaksaa touhuta. Hirmu kärsivällinen on kans näin nuoreksi neidoksi. Malttaa odottaa nätisti, eikä varasta lähdöissä. Hieno sesse 14 kk. Ja fiksu kuin mikä! Muistaa yhdestä kerrasta asioita ja tarjoaa aktiivisesti ja oma-aloitteisesti itse ratkaisuja ja vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin.



Välillä lenkillä metsässä menee pönöttömään itse sopivalle puunrungolle 2on2off asentoon, että josko tästä sais vähän namia ;) Aina kannattaa kokeilla!




1 kommentti: